De gezelligste maand van het jaar komt er weer aan. De decembermaand. En natuurlijk kunnen we het sinterklaasfeest niet vergeten. Daarom heb ik de benodigdheden voor het perfecte sinterklaasfeest op een rijtje gezet.

Deze Sinterklaas decoratie kun je thuis gebruiken, maar ook in de klas of in je winkel. Er is een hoop decoratie waarmee je een etalage in een Sinterklaas stemming kunt brengen.

Een versierde tafel

Niets gaat er boven een gezellige, versierde tafel vol met lekkere dingen. Een bakje met pepernoten, een sinterklaas bordje met gevulde speculaas en een vrolijke beker vol met warme chocolademelk. Mmm… Ik kijk weer helemaal uit naar het Sinterklaasfeest.

Sinterklaas speculaas eten marsepein

Tijd voor Sinterklaas cadeaus

Wat is nu een sinterklaasfeest zonder cadeautjes? Voor mij was dit altijd ‘Het grote moment’ op Sinterklaasavond. Hard geklop op de deur gevolgd door een grote jute zak vol met cadeautjes op de deurmat. Bij opa en oma was dit altijd hun grote wasmand in plaats van een zak. Mooie jeugdherinneringen.

Verlanglijstjes maken

Natuurlijk moet er een verlanglijstje gemaakt worden voordat er cadeautjes in die zak gaan komen 😉 Pak er een folder bij van de lievelingswinkel van jou of je kinderen. Schrijf een lijstje op een leuk Sinterklaas-verlanglijstje of plak op een groot vel papier alles wat je leuk vind.

Verlanglijstje sinterklaas

Verrassingszakjes

Aan het einde van de avond is er negen van de tien keer nog een hoop lekkernij over. Herinner je je nog de plastic zakjes die je vroeger mee naar huis kreeg op kinderfeestjes? Gevuld met iets lekkers of een leuk speelgoedje. Deze zakjes zijn dan ideaal om de overgebleven pepernoten en ander snoepgoed mee naar huis te geven met de gasten. Zo hoef je niet alles zelf op te eten. Of je kunt ze natuurlijk gebruiken om de lekkere pepernoten tijdens de intocht van de sint in te bewaren.

Het grote boek van Sinterklaas

Dit is natuurlijk iets wat niet mag ontbreken bij het sinterklaasfeest. Het grote boek van Sinterklaas met een leuk stukje over iedereen die aanwezig is. Een grappige anekdote of een leuk momentje van het afgelopen jaar.

Slingers & ballonnen

Om de Sint een warm onthaal te geven is het natuurlijk leuk om de boel lekker op te fleuren. Een aantal Sint ballonnen of een slinger vol met plaatjes vol met cadeautjes, Sinterklaas en wie weet ook wel met piet erop. Slingers worden gebruikt als decoratie bij verjaardagen en andere speciale feestelijke gelegenheden, dus waarom niet ook op de verjaardag van de Sint? Ook kun je een Sinterklaas slinger downloaden in de webshop.

Grote boek van sinterklaas

Sinterklaas zwaaivlaggetjes

Voor de kinderen is dit natuurlijk een leuke toevoeging. Een vlaggetje om naar Sinterklaas te zwaaien wanneer hij het land binnenkomt! Er zijn een hoop verschillende soorten te vinden om de Sint een warm welkom te geven.

Knutselsets

Een knutselsetje kan niet ontbreken tijdens de Sinterklaastijd. Om een beetje in de Sinterklaassferen te blijven tijdens een creatief moment met de kinderen op het kinderdagverblijf en de BSO doen wij regelmatig een leuke knutsel of activiteit. Leuk om ergens in de kamer op te hangen of om een cadeautje mee te maken voor Sinterklaas.

Met deze decoratie maak je je Sinterklaasavond af. De items van de afbeeldingen scoor je bij de Vlaggenclub.

Wat hoort er volgens jou echt bij Sinterklaasavond?

Het is mogelijk dat deze post affiliatielinks of reclameblokken bevat of geschreven is in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs, affiliatie en samenwerkingen die je op mijn site vind. Dankzij deze mogelijkheden kan inspirationnl.com blijven bestaan. Hier zijn voor jou als lezer geen kosten aan verbonden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste producten

Mijn laatste blogs