Ben je al druk met bedenken waar jullie volgend jaar op vakantie gaan? Of hebben jullie vakantieplannen in de zomervakantie? Ben je een fan van een campingvakantie of toch liever een hotel? In deze blog deel ik waar je over na moet denken voor je een plekje op een camping reserveert.

Dan is het belangrijk om te kijken naar alle mogelijkheden. Maar man, man, wat kan dat soms veel tijd kosten. Daarnaast is het soms makkelijk om verdwaald te raken in de vele mogelijkheden die er zijn. Met de Camping quiz van Camping Expert laat de site je zien welke campings voor jullie geschikt zijn.

Gitaar Joanne Camping | Een vakantie op de camping
voor het hele gezin

Welk land willen jullie bezoeken?

Blijven jullie liever in de buurt? Een bezoekje aan de andere kant van Nederland bijvoorbeeld naar Zeeland of een camping net over de Duitse of Belgische grens? Of ben je net als wij en bezoek je liever andere landen en ga je iets verder weg? Zo kun je in de auto stappen en ben je binnen zo’n 3 á 4 uur rijden jullie de Franse grens over.

Hoe willen jullie reizen?

Gaan jullie graag per trein of per vliegtuig? Of ga je net als wij liever met eigen auto? Wanneer je met een caravan of vouwwagen wilt reizen heb je natuurlijk niet veel keuze, maar wil je een accommodatie huren op de camping dan heb je alle keuze. Pak je de auto en ga je voor lekker al je eigen spullen mee of pak je per persoon een koffertje in en stap je op het vliegtuig?

Welke accommodatie zoek je?

Kamperen kan natuurlijk op allerlei manieren. Ga je voor het gemak van een stacaravan? Je hoeft dan geen zwaar werk te leveren om lekker van je vakantie te gaan genieten. Je komt aan, geeft je kleding en andere spullen een plekje en kunt direct lekker onderuit.

Maar wat nu als je toch echt het campinggevoel wilt hebben en in een tent wilt slapen. Ook dan heb je tegenwoordig een optie waarvoor je geen zwaar werk hoeft te verrichten. Je kunt dan kiezen voor een bungalowtent of een safaritent.

Ben je in het bezit van een eigen tent, caravan en camper? Dan hoef je daar natuurlijk niet lang meer over na te denken en kunnen jullie op zoek naar een campingplekje op een camping naar keuze. En je bent klaar voor een campingvakantie!

Camping tent caravan | Een vakantie op de camping voor het hele gezin

Hoe groot mag de camping zijn ?

Dit is als je het mij vraagt een hele belangrijke om over na te denken. Want ga je graag naar een camping waar veel mensen verblijven of houd je meer van rust en vind je een camping met minder dan 200 andere families prima. Ik ben dol op een grootschalige campingvakantie. Geef mij maar lekker veel vakantiegangers, gezelligheid en natuurlijk hoe meer plaatsen, hoe meer faciliteiten er meestal zijn.

Een animatieteam

Zijn jullie fan van een animatieteam of hebben jullie hier net als ik niet zo’n behoefte aan? Ik snap helemaal dat het voor de kinderen geweldig kan zijn. Leuk en gezellig vermaak. Als kind vond ik het dansen van zo’n animatieteam helemaal geweldig, verder bezocht ik nog wel eens een knutselmoment of iets dergelijks, maar verder had ik er niet zoveel mee. Ik zwom liever een extra uurtje in het zwembad. Dus als je kinderen zoals ik was hebt of oudere kinderen hebt die daar al geen interesse meer in hebben dan is dit natuurlijk een overbodig iets waar je geen camping op hoeft te selecteren.

Zee of meer ?

Zelf ben ik echt een waterrat. Ik vind het heerlijk om de zee, een meer of nog beter een zwembad in te duiken. Daarom is een campingvakantie vlak aan zee ideaal voor ons. Ik was dol op strandvakanties. Heb je ook een waterrat in het reisgezelschap? Dan is dit natuurlijk leuk om te kijken of dit een optie is. Er zijn een hoop campings met een zwemmogelijkheid. Want het hoeft natuurlijk niet perse een zwembad te zijn, een meer of zee is ook perfect!

Joanne & Anouk vakantie | Een vakantie op de camping
voor het hele gezin

Welke faciliteiten zijn een must?

Natuurlijk ga je kijken naar de faciliteiten die er beschikbaar zijn in en om de camping. Vind je het belangrijk dat er een winkeltje is op de camping of vind je het niet erg om naar het dorpje om de hoek te gaan? Ook een zwembad, restaurant, wasmachines, sportmogelijkheden en bar zijn dingen waar je over na kunt denken voordat je voor een camping kiest.

Tijdens de Quiz van de Camping Expert komen een groot deel van deze onderwerpen aan bod. De campings die eruit kwamen lijken mij echt campings voor ons. Dus wie weet vertrekken wij binnenkort wel naar een campingvakantie op een park met bungalows of stacaravans in Frankrijk aan zee 😉

Wat is jouw ideale vakantie?

Het is mogelijk dat deze post affiliatielinks of reclameblokken bevat of geschreven is in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs, affiliatie en samenwerkingen die je op mijn site vind. Dankzij deze mogelijkheden kan inspirationnl.com blijven bestaan. Hier zijn voor jou als lezer geen kosten aan verbonden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste producten

Mijn laatste blogs