Vorig weekend zijn Marcin en ik weer naar de kerstmarkt in Keulen geweest. We zijn hier nu al drie keer geweest in de decembermaand, maar het blijft een leuk uitje. Een echte aanrader. Ook de reistijd vond ik meevallen. Vanaf ons (Kerkdriel, net boven ‘s-Hertogenbosch) is het 2 uur rijden.

Er zijn in de stad Keulen 6 kerstmarkten te vinden van eind november t/m de kerstdagen. Je vindt ze op de volgende plekken:

  • Kerstmarkt de Dom
  • Kerstmarkt Heumarkt
  • Kerstmarkt Altermarkt
  • Kerstmarkt Der Weihnachtsmarkt im Rheinauhafen (bij het chocolademuseum)
  • Kerstmarkt Neumarkt
  • Kerstmarkt Rudolfplatz

Grote kerstboom

De eerste keer zijn alleen bij de kerstmarkt de Dom, de Heumarkt en de kerstmarkt Altermarkt geweest. Ik vond zelf de kerstmarkt bij de Dom het mooiste, omdat er een grote verlichtte kerstboom in het midden stond. Met de Dom op de achtergrond was dit een erg mooi gezicht. Ook de kraampjes waren allemaal in één stijl gemaakt en dit maakte het een geheel. De kerstmarkt op de Heumarkt vond ik het leukste, juist omdat het er lekker gezellig druk was en er van alles te doen was. Je kon er schaatsen, leuke items kopen en natuurlijk niet te vergeten: Lekker eten en drinken!

Afgelopen weekend bezochten we ook de andere kerstmarkten een keer. Ik moet zeggen dat naar mijn mening de andere kerstmarkten in Keulen een stuk minder gezellig waren. Daarom zou ik bij een vervolgbezoek aan de kerstmarkten in Keulen de Dom, de Heumarkt en de Altermarkt wel weer bezoeken, maar de andere markten zo ik niet zo snel nog eens bezoeken. Daarnaast kun je ze ook makkelijk op dezelfde route bezoeken 🙂

Markt der Engel | Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels
Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels
Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels

Chocolade museum

We zijn ook bij het Chocolade museum van Lindt geweest. Dit is een echte aanrader ! Vergeet als je een student bent niet een studentenpas mee te nemen, want dit scheelt je een paar euro bij de entree. Gelijk bij de entree kregen we al een chocolaatje, ook in het museum zelf kregen we meerdere keren een chocolaatje. Dit vond ik erg leuk, omdat je ook zag hoe deze chocolaatjes gemaakt werden. Je kon in het museum van alles beleven. Je kan zien hoe de cacaoboon/-plant groeit in een aparte kas, je kan geuren ruiken, de (oude) chocoladevormen zien, de geschiedenis van chocolade bekijken en lezen en nog veel meer. Ik vind dit museum een echte must voor chocoladeliefhebbers die naar Keulen gaan.

Imhoff-Schokoladenmuseum
Am Schokoladenmuseum 1A, 50678 Köln, Duitsland

 

Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkelsKerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels
Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels
Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels

Eten in een Pools restaurant

Als je mij al langer volgt op social media of hier op mijn blog dan weet je vast al dat Marcin is geboren in Polen. Vandaar dat wij regelmatig te vinden zijn in een Pools restaurant of zelfs in Polen. Na de vorige keer een succes ervaring in het Poolse restaurant in Oberhausen konden wij het Poolse restaurant MaXimA in Keulen natuurlijk niet overslaan. We hebben er dan ook heerlijk gegeten! Zeker een aanrader als je een keer iets anders wilt eten. Pierogi is altijd lekker, dus die probeerde ik hier dan ook. Mmm… En de toetjes waren ook goed 😉 Ideaal ook om even op te warmen na de kou tijdens een bezoekje aan de kerstmarkten in Keulen.

Vergeet van te voren niet te reserveren, want zeker in het weekend zijn ze erg geliefd!

MaXimA – Feines Polnisches Restaurant

Marsilstein 9-13, 50676 Köln, Duitsland

Pools restaurant - Maxima | Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkelsKerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels
Pools restaurant - Maxima | Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkelsKerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels
Pools restaurant - Maxima | Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkelsKerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels

Muziekwinkels

Zelf ben ik echt dol op muziek. Hierdoor zijn we ook naar meerdere muziekwinkels in Keulen geweest. Als eerste zijn we naar C. Bechstein Centrum Köln geweest. Dit is een pianowinkel in de Opern Passagen. Ze hebben echt super mooie piano’s staan, helaas liet de prijs dit ook zien. Ondanks dat ik zelf nog geen piano spelen, maar het is voor mij nog wel een doel om piano te kunnen spelen. Nog even oefenen dus 😉

C. Bechstein Centrum Köln
Glockengasse 6, 50667 Köln, Duitsland

Ook zijn we naar een muziekwinkel geweest een stukje verderop. Deze muziekwinkel sprak ons aan omdat er aan de gevel een leuke roze gitaar hing en er stonden meerdere mooie gitaren in de etalage. Zelf speel ik gitaar en dit trok mij dus aan. Deze winkel had dan ook de naam Music Store. Update 2023: Toen wij nogmaals langs deze winkel wilde gaan zagen wij een naamsverandering. Tegenwoordig heet Beyers Music – Köln Guitars. Ik vond het echt een super leuke winkel. Ze hadden akoestische en elektrische gitaren, maar ook ukeleles, mandolines, accessoires en (blad)muziek. Voor muziek-/gitaarliefhebbers is deze winkel een echte aanrader om even naar binnen te lopen als je in Keulen bent.

Aan de overkant van deze gitaarwinkel zit een pianowinkel. Deze winkel, Piano Center, hoort bij de Music Store. Update 2023: Toen wij nogmaals langs deze winkel wilde gaan zagen wij dat deze winkel helaas permanent is gesloten. Een supergave winkel met mooie piano’s. Wel vond ik het raar dat de pianowinkel in twee panden was gevestigd waarbij de tussendeur dicht zat. Hierdoor zijn wij niet in het andere deel van de winkel geweest.

Beyers Music – Köln Guitars
Luxemburger Str. 59-61, 50674 Köln, Duitsland

Ben je wel eens op in Keulen geweest ? Zo ja, heb je ook wel eens de kerstmarkten in Keulen bezocht ?

Het is mogelijk dat deze post affiliatielinks of reclameblokken bevat of geschreven is in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs, affiliatie en samenwerkingen die je op mijn site vind. Dankzij deze mogelijkheden kan inspirationnl.com blijven bestaan. Hier zijn voor jou als lezer geen kosten aan verbonden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste producten

Mijn laatste blogs