Kinderkamerinrichting is een geweldige bezigheid, maar wat als je te maken hebt met een beperkte ruimte? Dan zul je van je creatieve kant gebruik moeten maken! Bij Emob hebben we fantastische meubelopties ontdekt waarmee je zelfs in kleine kamers een prachtige kinderkamer kunt creëren. In deze blog deel ik nog meer handige tips voor een adembenemende inrichting van kleine kinderkamers.
Zo richt je een kleine kinderkamer in - Spiegel en ster

Zo licht mogelijk

Door de kamer zo licht mogelijk te houden zorg je dat het rustig oogt en niet kleiner oogt dan dat de kamer is. Ga dus niet los met felle kleuren, maar ga voor pasteltinten of voor één felle kleur met bijpassende pasteltinten. Ook kun je ervoor kiezen om lichte gordijnen op te hangen.

Vormen & vlakken op de muren

Op de muren kun je werken met kleurvlakken, figuren of strepen. Zo is het slim om bij een lange, smalle ruimte de smalle wanden te beschilderen met een behang of verf in horizontale lijnen. Ook kun je ervoor kiezen om één of twee banen te behangen (of dit vlak verven). Zo accentueer je de lengte van de kamer. Nu kun je bijvoorbeeld een commode voor dit gekleurde vlak zetten om een “middelpunt” in de kamer te creëren.

Accessoires zijn de key

Om de kinderkamer helemaal af te maken kun je natuurlijk gaan voor leuke items om te decoreren. Om de kamer groter te laten lijken kun je een grote spiegel ophangen. Of ga spelen met de verlichting. Verlichting vanuit meerdere hoeken kan een kamer ook groter doen lijken. Of ga voor een mooi (speel)kleed.

Zo richt je een kleine kinderkamer in - Babykamer

Bespaar ruimte met deze meubels

Ga voor een (half)hoogslaper zodat er onder het bed ruimte vrij komt. Hier kun je een leuke speelplek van maken of je kunt er een bureau, (kleding)kast, of bankje neerzetten. De hoogte is natuurlijk per leeftijd afhankelijk.

Daarnaast kun je ook de muren gebruiken door een kastje of wandplank op te hangen. Zo kun je nog wat extra speelgoed, boeken of bijvoorbeeld een mandje kwijt boven de commode van je baby.

Ga voor praktische meubels

Naast een hoogslaper kun je natuurlijk ook nadenken over andere praktische meubels. Denk bijvoorbeeld aan een kinderbed met lades of natuurlijk de wandplankjes of -kastjes voor extra opbergruimte.

Ga de hoogte in

Om de ruimte helemaal te gebruiken kun je ook de hoogte ingaan. Ga in plaats van een stapelbed voor een (kleding)kast die tot het plafond komt. Zo is de loze ruimte boven de kast gevuld. De lege ruimte boven een deur of raam kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor wandplanken of een klein kastje.

Zo richt je een kleine kinderkamer in - Commode

Hopelijk kun jij met deze tips lekker aan de slag om de kinderkamer van jouw kindje helemaal af te maken. Veel succes!

Wat is volgens jou een must-have in een kinderkamer?

Het is mogelijk dat deze post affiliatielinks of reclameblokken bevat of geschreven is in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs, affiliatie en samenwerkingen die je op mijn site vind. Dankzij deze mogelijkheden kan inspirationnl.com blijven bestaan. Hier zijn voor jou als lezer geen kosten aan verbonden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste producten

Mijn laatste blogs